Är du vår nya HSEQ chef?

Är du kvalitetsmedveten och vill arbeta i ett företag i ett företag som bidrar till den gröna omställningen?

Då är du den vi söker!

Vår nuvarande HSEQ-chef har fått en ny spännande tjänst som ansvarig för hållbarhetsfrågor på koncernnivå och därför söker vi nu en strukturerad, mångsidig och analytisk kollega för att ta över rollen som HSEQ-chef för Powerpipe Systems AB.

Som HSEQ Manager kommer du att ingå i Powerpipes ledningsgrupp och ansvara för Säkerhet, Hållbarhet och Kvalitet genom samordning av projekt inom företaget med hjälp av ditt team och övriga kollegor inom företaget.

Arbetsuppgifterna som HSEQ chef är till sin karaktär både administrativa och praktiska. Powerpipe är ett litet företag inom ett stort multinationellt företag, The Kingspan Group. Lokalt behöver vi kavla upp ärmarna och få jobbet gjort, men vi drar också nytta av redan utvecklade lösningar och kompetens från koncernen.

 Du har både interna och externa kontaktytor och du ska kunna se dig själv i en dynamisk miljö där din arbetsdag varierar från skrivbordsarbete till att vara i produktionen eller besöka kunder ute på en byggplats för fjärrvärmenät.

 Du är baserad på vår fabrik i Hisings Kärra. Vissa resor förekommer. Främst för att träffa kunder i Sverige och Norge eller samordning och benchmarking med andra fabriker i Danmark, Finland och Polen.

 

Huvudarbetsgifter och ansvarsområden:

 • Underhåll och utveckling av vårt ledningssystem som omfattar ISO9001, ISO14001, ISO45001 och ISO50001 samt implementering av ISO37301 under 2024.
 • Ansvarig för interna och externa revisioner samt samordning av certifiering mot branschspecifika produktkrav.
 • Ansvarig för produktionsuppföljningstestning i eget labb samt att koordinera spårbarhetsdata från vår produktion och våra leverantörer.
 • Hantering av interna och externa avvikelser från den första samtalet till korrigerande åtgärder.
 • Månadsrapportering av de olika momenten i gruppens uppföljningsverktyg.
 • Personalledning av kvalitetsteamet som består av tre medarbetare.

 

Kvalifikationer

 • Relevant teknisk högskoleexamen.
 • 5 års erfarenhet av som kvalitets och miljöchef.
 • Van att arbeta både med praktiskt produktkvalitet samt mer administrativt med systemkvalitet.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Ytterligare språk meriterande.

 

Personliga egenskaper

 • Hög social kompetens och professionell mognad.
 • God strategisk och analytisk förmåga
 • Vara ett föredöme i att hålla på våra regler och rutiner
 • Serviceminded vid interaktion med kunder, med bibehållet affärsmannaskap.
 • Du trivs i en familjär miljö där alla gör skillnad och hjälper till.
 • Du kan interagera positivt och professionellt oavsett organisatoriska nivåer.

 

Så varför välja att bli en del av Powerpipe Systems AB?
För som en del av vårt företag kommer du att upptäcka att Powerpipe Systems AB är mycket mer än rör. Vi erbjuder dig ett jobb som präglas av hållbarhet, energieffektivitet, digitalisering, innovation, personlig utveckling och mycket mer. Du kommer även att få en spännande roll i en internationell miljö.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Stefan Janols på telefon +46-709-814944.
Skicka in din ansökan så snart som möjligt via denna länk, och senast den 10 oktober 2023.
Ansökningar behandlas löpande och intervjuer kommer att hållas löpande.

 

Om företaget:
Powerpipe Systems AB grundades 1986, har cirka 60 anställda och är den enda svenska tillverkaren av pre-isolerade fjärrvärmerör. Produktionsenheten i Hisings Kärra, Göteborg, tillverkar årligen mer än 45 000 rör och rördelar för fjärrvärmerörsystem, främst i Skandinavien, men exporterar även till andra länder i Europa. Läs mer på: www.powerpipe.se

Powerpipes starka kärnvärden – ärlighet, engagemang, ansvar och laganda – bygger på lokal förankring. Vi har också styrkan att vara en del av en stor global koncern, Kingspan Group, med samma starka passion för hållbarhet.

Kingspan Group är världsledande inom energibesparande lösningar för byggbranschen. Vårt uppdrag är att bidra till en CO2-neutral framtid som fokuserar på både vår planet och människors välbefinnande. Kingspan är verksamt i mer än 80 länder och har mer än 22 000 anställda över hela världen. Läs mer på: www.kingspangroup.com

Fjärrvärme är ett viktigt verktyg i den globala klimatkampen för en hållbar värld och Powerpipe har sedan starten varit drivkrafter inom detta område i nära samarbete med kunder och forskningsvärlden som RISE, Chalmers och andra universitet.

 

 

 

För mer information